Trainingen

Trainingen voor Vrijwilligersorganisaties in West en Nieuw West

Voor het achtste jaar op rij traint Blik op Talent in het stadsdeel West en Nieuw West vrijwilligersorganisaties.

Vanuit sociale betrokkenheid zijn er in stadsdeel West e Nieuw West vele maatschappelijke initiatieven, groepen bewoners die onder de vlag van een stichting een bijdrage leveren aan de samenleving.

Blik op Talent ondersteunt, adviseert en traint verschillende lagen binnen diverse organisaties, onder wie de bestuurders, de vrijwilligers, coördinatoren en de vrijwilligers zelf. We starten met een inventariserend kennismakingsgesprek waarbij we uitleggen wat voor trainingen verzorgt worden en om te bespreken welke ontwikkel-doelstellingen de organisatie heeft of kan hebben.

De onderwerpen van de training zijn zeer uiteenlopend, centraal staan de ontwikkeling van de organisatie zelf en die van de betrokken vrijwilligers. Dit betekent enerzijds een basistraining op het gebied van (vrijwilligers) beleid, social media, subsidies en fondsen, besturen en het vergroten van het vrijwilligerspotentieel door duurzame binding. Anderzijds vergt ontwikkeling maatwerk ondersteuning, passend bij actuele vragen en ontwikkeldoelen van de mensen in de organisatie.

Na gemiddeld 5 trainingssessies  werd een professionaliseringsslag gemaakt en zijn er aantoonbare resultaten geboekt.

Heeft uw vrijwilligersinitiatief ondersteuning nodig? Aarzel niet en neem contact met ons op.

More in this category: vorige bericht