Projecten

Wijkleerbedrijf West

Het wijkleerbedrijf in West is een project, dat Blik op Talent in samenwerking met ROCTOP vanwege succes voor het vierde jaar op rij uitvoert.

25 bewoners uit West krijgen wederom de mogelijkheid om een startkwalificatie te behalen en dichterbij de arbeidsmarkt te komen. Het is een unieke samenwerking: het onderwijs vindt plaats op wijkniveau en de betrokken partijen versterken en verbinden hun expertise, zodat bewoners een maatwerktraject kunnen volgen, passend bij hun cognitieve capaciteit, persoonlijk ontwikkelperspectief en een doorlopende leerlijn.

Op 30 januari 2018 zijn de deelnemers officieel gestart met een MBO entreeopleiding of een MBO 2 opleiding richting dienstverlening (zorg & welzijn, facilitaire dienstverlening of sport en mobiliteit) of horeca. Voor alle deelnemers is een geschikte stageplek gevonden en zij worden tijdens de gehele opleiding intensief begeleid door Blik op Talent. Deze begeleiding, de korte lijnen met de stageplek en het ROC TOP zorgen niet alleen voor een laag uitvalspercentage, maar leveren een aantoonbare meerwaarde voor het ontwikkelperspectief van de deelnemers. 

Wilt u meer informatie over het wijkleerbedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!