Medewerkers

Sanne van Osnabrugge - Advies en fondsenwerving

Sanne van Osnabrugge ontwikkelt nieuwe projecten, evalueert bestaande projecten en is fondsenwerver bij Blik op Talent.

"Het meest trots ben ik op het Fight For Your Future project. Het begon in juni 2017 met een eenvoudige ingeving: laten we fysieke trainingen toevoegen aan de cognitieve programma's van Blik op Talent en hier een op een jonge doelgroep gericht zelfstandig project voor ontwikkelen. Blik op Talent stelde mij in staat dit idee uit te werken tot een volwaardig driejarig programma. In september 2018 kon dit project dankzij de financiering van het Oranje Fonds van start. Geweldig!

Sinds augustus 2016 ben ik via Buro Binding Public Affairs verbonden aan Blik op Talent. De initiële vraag luidde of ik Blik op Talent kon helpen bij de transitie van een 100% overheid gesubsidieerde organisatie naar een organisatie dat ook op basis van fondsen en donaties projecten kan ontwikkelen en realiseren. Er is gekozen voor een proces waarbij eerst de leiding en het bestuur van de organisatie werd voorbereid op een nieuwe manier van denken en werken. Een strategisch advies hierover werd via een bestuursbesluit geborgd in de organisatie. Daarna werd het team meegenomen in een concept-ontwikkeltraject. Dit resulteerde in het idee om aan de slag te gaan met zowel de ontvangende samenleving als met de nieuwe groep statushouders (vluchtelingen) die in Amsterdam waren aangekomen. Het project Vrijwillige Coaches en Vluchtelingen werd door mij ontwikkeld en na een succesvolle fondsenwerving kon het project in september 2017 van start gaan.

Ik beschouw het als een voorrecht Blik op Talent, dat zo dichtbij de mensen die een zetje nodig hebben staat, te mogen ondersteunen. Blik op Talent staat midden in de samenleving en heeft maar een heldere ambitie: talenten van individuen in de wijk tot bloei laten komen en zo de civil society versterken en kans op werk vergroten. Ik ervaar de organisatie als open en toegankelijk en ik heb er alle ruimte om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en bestaande activiteiten tegen het licht te houden."

Sanne van Osnabrugge