Nieuws

Steeds meer aandacht voor laaggeletterdheid

Blik op Talent speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van laaggeletterden bij het realiseren van hun ambities. Met steeds meer aandacht voor dit probleem, zoals blijkt uit het recente NOS-artikel over laaggeletterdheid, blijven initiatieven zoals Blik op Talent hard nodig. Het biedt diverse projecten aan in Amsterdam West, die gericht zijn op het versterken van de vaardigheden en kansen van mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal of scholing.
 
Een van de belangrijkste programma’s is de Wijkleerschool, waar volwassenen zonder startkwalificatie een MBO-diploma kunnen behalen. Dit traject combineert leren met stages bij lokale bedrijven, wat de deelnemers een praktische en waardevolle ervaring biedt. Daarnaast is er DigiTAALent, een programma dat zich richt op het verbeteren van digitale vaardigheden, zodat deelnemers volwaardig kunnen meedoen in de moderne, steeds digitaler wordende samenleving.
 
Verder bieden wij ook persoonlijke begeleiding via de Participatiecoaches, die bewoners van Amsterdam West helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Voor vrouwen is er de Vrouwenacademie West, waar vrijwilligers hen helpen met taalontwikkeling, het versterken van hun netwerk, en begeleiding bieden in hun leertraject.
 
Meer over dit onderwerp is te lezen in het artikel van de NOS: https://nos.nl/artikel/2536763-meer-aandacht-voor-laaggeletterdheid-helaas-is-het-nog-steeds-nodig

 

Meer nieuwsberichten

Mooie momenten

Enkele weken geleden hadden we het voorrecht om H te verwelkomen in ons kantoor bij Blik op Talent, waar ze