Nieuws

Intervisie met de vrijwillige coaches van statushouders in Amsterdam

woensdag, 11 april 2018

Intervisiebijeenkomst met de vrijwillige coaches van statushouders in het kader van Vrijwillige Coaches & Statushouders.

In het kader van ons coaching project organiseren wij een aantal maal per jaar intervisie bijeenkomsten. Dit doen wij omdat in onze ogen vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Als coach loop je tegen dingen aan waarover je soms moet sparren met andere coaches, zodat je van elkaar kan leren en steun ervaart. Ook is het een manier voor Blik op Talent om de vinger aan de pols te houden.

De bijeenkomst staat in het teken van groeien in je rol van vrijwillige coach en reflecteren op je functioneren? Stel je je open voor het analyserende oog van andere coaches? Intervisie is een goed gereedschap om je te ontwikkelen. Veel vrijwillige coaches hebben al ondervonden dat intervisie hen beter maakt in hun rol als coach, inzicht geeft in hun drijfveren en de koers helpt te bepalen die zij willen varen.

De deelnemers brachten vrijwillig eigen casuïstiek in: knelpunten, vraagstukken en dillema’s. Er bestaat tijdens de intervisie een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij vertrouwen en geheimhouding gewaarborgd is. Er zijn geen gezagsverhoudingen binnen de groep.

“Het was mooi om de verhalen uit de praktijk te mogen horen. Daarnaast was het bijzonder om te zien hoe actief de coaches met elkaar meedenken en elkaar tips en tops aanreiken. Super om dit proces van het begin te begeleiden, de meerwaarde van de matches en het enthousiasme van de coaches te zien!”

Marloes Kuijer, Projectleider

Het project Vrijwillige Coaches & Statushouders is ontwikkeld door Sanne van Osnabrugge. Ook heeft hij uitvoering gegeven aan het fondsenwerven. Dankzij de fondsen Ars Donandi + W.J.O. de Vries fonds, Fundatie van den Santheuvel, Sobbe en het Oranje Fonds kon dit project per september 2017 van start gaan. Wij zijn deze fondsen hier zeer dankbaar voor.