Nieuws

Gezocht: Coaches voor Vluchtelingen

vrijdag, 06 oktober 2017

Wordt coach voor een vluchteling met ambitie! Vluchtelingen leren Nederland kennen via vrijwilligerswerk, jij kan ze coachen bij het integratieproces dat hierbij hoort.  

Dit najaar start stichting Blik op Talent met een ontmoetings-en coachingsproject, waarin vluchtelingen door Amsterdammers ondersteund worden bij het vinden van hun plek in de samenleving. Immers, contacten met Amsterdammers versterken de mogelijkheid en de motivatie om te integreren en te participeren. Deelnemende Amsterdamse (vrijwillige) coaches verdiepen zich in het leven en perspectief van de vluchteling en worden hierin getraind en begeleid door professionals van het team van Blik op Talent. Het project wordt ondersteund door het Oranje Fonds, het W.J.O de Vries fonds en de Fundatie Van den Santheuvel.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan dit bijzondere project? Neem dan contact op met Marloes Kuijer van Stichting Blik op Talent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 085 104 59 00

 

De gemeente Amsterdam verwelkomde in 2016 ruim 2000 vluchtelingen, die zij een veilig thuis wil bieden: een veilige haven waar onzekerheid en ontberingen plaatsmaken voor een solide, nieuwe en kansrijke toekomst. Dit mooie perspectief is niet zonder meer vanzelfsprekend. Beheersing van het Nederlands is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle participatie in de samenleving. Daarnaast blijkt het in de praktijk een uitdaging te zijn om werk te vinden. Ook het gevoel om mee te mogen doen en contacten met Amsterdammers, versterken de motivatie om te integreren. Het project vormt een aanvulling op het bestaande aanbod van de gemeente Amsterdam. Het perspectief van de vluchteling op zijn of haar leven, wordt als inspiratiebron en uitgangspunt genomen bij de coaching. De (vrijwillige) coaches krijgen een trainingstraject aangeboden door stichting Blik op Talent.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Noot voor de redactie: Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, telefoon: 030 23 39 348. Voor informatie over stichting Blik op Talent neemt u contact op met Marloes Kuijer, projectleider, telefoon: 085 104 59 00