Nieuws

Start van de campagne van Wij zijn West 2017: "The Future is Now!"

vrijdag, 03 maart 2017

Afgelopen dinsdag trok ‘The Future is Now!’, een evenement, georganiseerd door het “Wij zijn West” jongerenteam in samenwerking met Stichting Blik op Talent, een volle zaal in de Wester Unie.

Na een kort welkomstwoord door Fenna Ullichki, bestuurder stadsdeel West, nam kandidaat-Kamerlid en Blik op Talent coach Sandra Doevendans de zaal mee in het programma, dat startte met een workshop van het ‘Storytelling Centre’, waarin Fouad Lakbir de jongeren inspireerde met zijn eigen verhaal. De volgende spreker,  Cemil Yilmaz van IZI Solutions, hield zijn verhaal over personal branding, met onderwerpen als: hoe presenteer je jezelf tijdens een sollicitatie en wat doet social media met jouw imago.

Na het delen van bruikbare tips, nam Melvin Tjoe Nij, directeur Young Global People, het stokje over en vertelde over de kracht van een multiculturele samenleving in een globaliserende arbeidsmarkt. De laatste spreker, Charles Ruffolo, van ‘the Networking’ gaf de jongeren zelf een podium en liet hen letterlijk voelen wat je kunt bereiken door een netwerk te beginnen, te kennen, te onderhouden en eraan terug te geven.

Tussen de workshops door zorgden DJ Glades met muziek en Rockii Larola met een liedje voor een ontspannen sfeer en konden de jongeren in gesprek met organisaties als Young Global People, Olympia Uitzendbureau en het Jongerenservice Punt.  Al met al een groot succes voor zowel het jongeren team als voor de bezoekers!