Nieuws

Ik ben weer in beweging

donderdag, 29 december 2016

“Toen ik gebeld werd door Blik op Talent met de vraag of ik wilde deelnemen aan deze bijeenkomsten, stond ik daar in eerste instantie lichtjes negatief tegenover. Ik dacht "weer zo'n sollicitatiecursus waar ze me willen leren hoe ik een brief moet schrijven. Alsof ik niet weet hoe ik moet solliciteren!". Maar al erg snel kreeg ik door dat deze bijeenkomsten gelukkig van een andere orde waren. Ik beken zelfs graag dat ik met plezier naar de bijeenkomsten ging, en ook altijd weer zin had om jullie te zien, en met een blij en fris gemoed na de bijeenkomsten naar huis fietste.

Wat voor mij deze bijeenkomsten zo bijzonder maakte is het samen delen, jezelf kunnen en mogen laten zien, luisteren, praten, steunen en ook samen plezier hebben. De situatie waar ik in zit, namelijk zonder baan, had mij zonder dat ik dat eigenlijk door had in een isolement gebracht. Uit schaamte en onmacht praatte ik nooit met vrienden over werk of wat ik wel of niet wilde doen mbt "carrière". De bijeenkomsten met jullie heeft dit gevoel van onzekerheid, schaamte, machteloosheid en het zo alleen moeten doen doorbroken.

Ik voelde me welkom bij jullie. Jullie allemaal, als groep in al haar diversiteit, ieder met haar/ zijn eigen achtergrond en geschiedenis, ieder met z'n eigen worstelingen, maar ook ieder met z'n eigen kracht en talenten, hebben me als het ware doen "ontwaken". Ik ben niet alleen, ik ben niet lui, ik ben best wel leuk, ik weet soms niet wat ik wil, maar dat geeft niet, belangrijk is dat ik weer in beweging ben gekomen en mooie dingen in me zelf herontdek. (alsof door de loop der jaren over mijn vertrouwen, geloof en hoop een dikke laag stof is neergekomen, die ik nu aan het wegblazen ben:-))

Veel succes allemaal en wellicht tot een andere keer”