Nieuws

Samenwerking Blik op Talent, Hogan Lovells en Xtandit

woensdag, 09 maart 2016

Samenwerking Hogan Lovells & Xtandit

Sinds de tweede helft van 2015 werkt Blik op Talent samen met Hogan Lovells en Xtandit. Twee commerciële en sociaal maatschappelijk betrokken organisaties op het gebied van respectievelijk advocatuur en IT.    

          

                                                                                                                         

De samenwerking met Hogan Lovells is tot concrete uitwerking gekomen in het project ‘Vrijwillige Coaches’. 5 medewerkers zijn gestart met het coachen van een vrouw uit West. Van huiswerkbegeleiding tot empowerment, maken wij op basis van persoonlijke achtergrond en interesse een passende match tussen coach en deelneemster. Hieronder kunt u de ervaringen lezen van één van onze coaches:

Nadat ik Hogan Lovells in contact had gebracht met Blik op Talent voor het coachen van vrouwen in Amsterdam West heb ik mijzelf ook aangemeld om coach te worden.

Vanuit het project is een dame geselecteerd aan wie ik nu een half jaar wekelijks coaching geef. Nu haar kinderen overdag naar school gaan wil zij graag zelf gaan werken in de verzorging. Hiervoor is een MBO-2 diploma vereist en zij volgt nu vanuit Blik op Talent hier een opleiding voor.

Omdat het voor haar al lang geleden is dat zij onderwijs heeft genoten en ook omdat de onderwijsmethoden in Nederland best wel afwijken van de methoden in Marokko, waar zij oorspronkelijk vandaan komt, heeft zij wat extra begeleiding nodig met taal en rekenen. De Nederlandse taal is sowieso een moeilijke taal om te leren, zeker wanneer Nederlands niet jouw moedertaal is.

Iedere week nemen wij daarom de theorie uit het boek door oefenen de opgaven. Hierbij kan ik haar dan wijzen op de fouten die zij nog maakt, of complimenteren wanneer zij de opgaven goed maakt. Daarbij merken we dan direct welke onderwerpen extra aandacht nodig hebben, zodat we ons daar op kunnen focussen.

Ik ben zelf geen gediplomeerd docent, maar kan wel het geduld opbrengen om iemand iets goed uit te leggen. Bij rekenen is het bijvoorbeeld belangrijk om vooral veel oefeningen te maken.

Bij taal is het uiteraard ook veel oefenen, maar ook begrijpen hoe je de taalregels toepast. Hiervoor zoek ik regelmatig op internet naar een goede uitleg over specifieke onderwerpen en download ik oefeningen die wij dan samen kunnen doen. Bijvoorbeeld met de bekende d's en t's in de voltooide tijd, hoe werkt het nou precies met het ex-kofschip?

De één-op-één begeleiding helpt Ghizlane op weg om van de zomer examen te kunnen gaan doen. De hulp vergroot niet alleen haar kennis en ervaring maar vergroot ook haar zelfvertrouwen, waardoor ze zelfverzekerd de opgaven te lijf durft te gaan.

Naast de vrijwillige coaching zijn er ook medewerkers betrokken bij de technische ontwikkelingen binnen Blik op Talent. Zo zijn er 10 computers geleverd en geïnstalleerd t.b.v. onderwijs en zijn er bedrijfsmatige vragen opgepakt door bedrijfsjuristen. 

Mooi om te zien dat er ondanks de brancheverschillen, toch verbinding & versterking te vinden is!

Via Hogan Lovells is Blik op Talent in contact gebracht met Xtandit. Van hen hebben wij een prachtige ‘Multifunctional’ mogen ontvangen voor al ons print-, kopieer- en scanwerk. Hier hebben wij al heel wat trainingsmappen mee mogen printen, waarmee wij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen in hun ontwikkeling.