Nieuws

Wil jij een vluchteling ondersteunen als vrijwillig (digitaal) coach?

donderdag, 30 april 2020

Juist in deze gekke tijd kunnen vluchtelingen wel wat extra steun gebruiken. Want hoe word je wegwijs in een land nu veel digitaal gaat en je wordt gestimuleerd om de deur niet uit te gaan? Wil jij die steun bieden door een vluchteling vrijwillig te coachen? Bekijk dan deze vacature en neem contact op bij interesse.

VACATURE

Je coacht een vluchteling met het doel hem/haar te laten participeren en het integratieproces te bevorderen. De vraag van de vluchteling staat hierbij centraal.

 

TAAKOMSCHRIJVING

Er zijn verschillende aandachtsgebieden in dit traject:
1) Nederland en de Nederlandse cultuur introduceren bij de vluchteling.
2) Taalverwerving en het toepassen van de taal in de juiste context.
3) Je coacht de vluchteling op vaardigheden, competenties, talenten en ontwikkelkansen.

 

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

Welwillendheid om je in een ander te verdiepen, energiek, respectvol en geïnteresseerd in andere culturen. Commitment om de coaching voor minimaal 6 maanden aan te gaan en motiverend.

 

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

Er vinden gedurende het jaar meerdere trainingen plaats met een speciale focus op: 

- Algemene coachvaardigheden
- Geweldloos communiceren
- Motiverende gespreksvoering
- Meerdere intervisiebijeenkomsten

 

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Blik op Talent bestaat uit een bevlogen en enthousiast team. De organisatie is heel laagdrempelig en staat open voor ideeën. Ze bieden trainingen en intervisiebijeenkomsten. Daarnaast is er oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de coach tijdens de individuele gesprekken. Het team verleent begeleiding tijdens het traject en werkt met korte lijntjes

 

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?

Je maakt daadwerkelijk het verschil en je helpt de ander. Je doet nieuwe ervaringen op en haalt er energie uit. Tevens kun je je coachvaardigheden leren, toepassen en verdiepen. Je werkt gelijktijdig ook aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je verrijkt hiermee een ander, maar ook jezelf!

 

WERKTIJDEN

Je bepaalt zelf je eigen beschikbaarheid. In overleg met de vluchteling bepaal je de data, tijdstip en locatie. Je bent ongeveer 1,5 uur p/w tot 2 uur per 2 weken beschikbaar.

 

WERKWIJZE I.V.M. CORONA

Alle intakegesprekken, kennismakingen en intervisiebijeenkomsten zullen in eerste instantie online plaatsvinden. Wanneer de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten, zullen we uiteraard weer overgaan op 'live' ontmoetingen. Het aantal trainingen die kunnen plaatsvinden is op dit moment nog onduidelijk, dat hangt af van de ontwikkelingen de komende tijd. Blik op Talent zal, op het moment dat dit mogelijk is, een kennismakingsmiddag organiseren waarop alle coaches en coachees met elkaar kunnen kennismaken.

 

HOE KOM JE IN AANMERKING?

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met ons door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We plannen een (online) intakegesprek en bespreken jouw interesses, wensen, talenten, verwachtingen. Op basis daarvan volgt een koppeling met een vluchteling.

More in this category: vorige bericht