De Participatie Coach helpt jou vooruit!

Blik op Talent is er om de sociale en arbeidsparticipatie in Amsterdam West te bevorderen. Wij helpen mensen uit de eenzaamheid door middel van coaching en training. Iedereen is welkom. Jong en oud, ongeacht afkomst, leeftijd, religie, seksuele geaardheid. Wij helpen buurtbewoners hun talenten en passie te (her)ontdekken en deze in te zetten.

Blik op Talent is er om mensen te helpen, door hun talenten aan te spreken. Mensen komen bij Blik op Talent omdat ze vooruit willen. Wij zijn er voor mensen die hun huidige situatie willen veranderen.

 

“Als het moet, zetten wij door en pushen we tot een probleem van een individu is opgelost, denk aan ondersteuning kinderopvang, hulp bij Sociaal Juridische vraagstukken of bijvoorbeeld het voorkomen van voortijdige schooluitval. We moeten blijven vasthouden. Dit betekent voor ons: geen 9 tot 5 mentaliteit, maar een Pitbull mentaliteit, wij pakken vast en laten niet los tot het is opgelost.”

Latifa Idrissi, Participatie Coach

 

Blik op Talent is geen onderdeel van het systeem, maar Blik kent de weg wel, zodat wij de mensen verder kunnen helpen.

“Amsterdam is divers, net als het team van Blik op Talent. In sommige gezinnen wordt nauwelijks Nederlands gesproken, niet toevallig beheerst ons team diverse talen. Zo kunnen wij beter helpen. Wij kennen de sociale kaart, zowel de formele keten als de informele zorgcircuits in de wijken van Amsterdam. Als het nodig is zijn wij niet volgzaam, maar waar mogelijk zijn wij proactief en bieden wij instellingen en de overheid de helpende hand. Tot slot, wij hebben kennis van onze doelgroep, kunnen goed omgaan met de interculturele uitdagingen en zijn laagdrempelig: we zijn er voor iedereen en daar ben ik heel trots op.”

Remco Cornielje, Directeur

 

Blik op Talent heeft tot doel om de mensen in de wijken hun weg te laten vinden naar reguliere arbeid of sociale participatie door participatie in de wijk te bevorderen, het aanbieden van trainingen en cursussen, mensen te coachen, vrijwilligerswerk te creëren en door vrijwilligersinitiatieven en organisaties te ondersteunen.

Neem nu contact op met de Participatie Coach, klik hier.