Projecten

Wijkleerbedrijf West

Het wijkleerbedrijf in West is een project, dat Blik op Talent in samenwerking met ROC TOP vanwege succes voor het derde jaar op rij uitvoert.

25 bewoners uit West krijgen wederom de mogelijkheid om een startkwalificatie te behalen en dichterbij de arbeidsmarkt te komen. Het is een unieke samenwerking, het onderwijs vindt plaats op wijkniveau en de betrokken partijen versterken en verbinden hun expertise, zodat bewoners een maatwerktraject kunnen volgen, passend bij hun cognitieve capaciteit, persoonlijk ontwikkelperspectief en een doorlopende leerlijn.

Op 30 januari 2017 zijn de deelnemers officieel gestart met een MBO entreeopleiding richting zorg en dienstverlening, horeca, verkoop, sport en mobiliteit. En de opleiding Dienstverlening niveau 2. Voor alle deelnemers is een geschikte stageplek gevonden en worden zij intensief door Blik op Talent begeleid. Deze begeleiding, de korte lijnen met de stageplek en het ROC TOP zorgen niet alleen voor een laag uitvalspercentage, maar leveren een aantoonbare meerwaarde voor het ontwikkelperspectief van de deelnemers. Een aantal onder hen rondt naar verwachting zelfs binnen 1,5 jaar niveau 2 af. 

Wilt u meer informatie over het wijkleerbedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!

More in this category: vorige bericht